Niewste blog posts
Top
Campers huren Nieuw Zeeland

Auto’s en campers huren in Nieuw Zeeland

Auto huren Nieuw Zeeland

Auto’s en campers huren in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is een prachtige bestemming waar je het best kan rondreizen met eigen vervoer. Het is makkelijk om hier zelf te rijden, er is namelijk weinig verkeer en bovendien zijn de wegen goed onderhouden. Hou er wel rekening mee dat je een internationaal rijbewijs moet aanvragen. Dit kan bij de ANWB op vertoon van je eigen rijbewijs. Hiermee mag je vervolgens 12 maanden in Nieuw Zeeland rijden. Op de pagina over voorbereidingen kan je meer lezen over hoe het is om zelf te rijden in Nieuw Zeeland. Tijdens het reizen zal je merken dat het landschap elke 10 minuten verandert, echt een geweldige ervaring! Maar dan komt de vraag: Hoe ga ik rondreizen? Hieronder vind je een overzicht van verschillende opties om hopelijk de zoektocht iets makkelijker voor je te maken.

De eerste belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is, wil je een camper of een auto huren in Nieuw Zeeland? Er zijn veel voordelen aan het huren van een camper. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je (bijna) overal kan stoppen en slapen, mits je een wc aan boord hebt. Wildkamperen is niet toegestaan als je geen wc aan boord hebt. Als je met kinderen gaat reizen is een camper ook een goeie optie. Zij hebben namelijk meer vrijheid tijdens het rijden waardoor ze minder verveeld zullen zijn. Ben je niet van plan om te kamperen? Dan is een auto misschien een goeie optie voor jou. Met de auto zal je sneller kunnen rijden en het zal ook minder benzine kosten. Als je de veerboot neemt van het Noorder- naar het Zuidereiland zal dit ook goedkoper zijn met een auto. 

Auto huren

Wil je graag je hele vakantie een auto bij de hand hebben? Of heb je hem alleen nodig voor een paar dagen? Je kan makkelijk een auto huren in veel plaatsen in Nieuw Zeeland. Je kan de auto ophalen in de plaatsen met een internationale luchthaven maar ook in meerdere kleine plaatsen. Auto’s in alle maten zijn beschikbaar voor de verhuur. Voor een accuraat overzicht van de beschikbare auto’s klik hier. 

Auto kopen

Als je voor een langere tijd in Nieuw Zeeland bent, is het misschien voordeliger om een auto te kopen. Veel jongeren op een ‘working holiday’ doen dit dus er is voldoende aanbod. Zo kan je in veel hostels en op Facebook pagina’s advertenties vinden van mensen die hun auto’s verkopen. Ook TradeMe is een goeie pagina hiervoor, dit is de Nieuw Zeelandse versie van marktplaats.

Camper huren

Een camper huren kan op meerdere locaties op het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Op het Noordereiland bijvoorbeeld in Auckland en Wellington en op het Zuidereiland in Christchurch en Queenstown. Ook is het mogelijk om campers op één locatie op te halen en op een andere locatie in te leveren. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je besloten hebt om een camper te huren heb je nog steeds veel opties. Ik heb hieronder een aantal verhuurders genoemd zodat je campers kan vergelijken en zodoende hopelijk een goede keuze kan maken.

Jucy

Jucy is een snelgroeiende budget-camperverhuurder. Deze campers zijn ideaal voor avontuurlijke reizigers met een krap budget. Ze bieden vijf verschillende type campers aan in Nieuw Zeeland. Allen zijn voorzien van een kleine keuken met een koelkast, wasbak en gasplaat. Jucy heeft campers voor twee, drie of vier personen. De Jucy Cabana is de enige die geen wc aan boord heeft en waarmee je dus niet mag wildkamperen. Geen van de Jucy campers hebben een douche. Kijk hier voor meer informatie over Jucy campers.

Hippie

Hippie campers is ook een budget camperverhuurder. Dit is de budget-tak van verhuurder Apollo, dat zich focust op grotere RV’s. Hippie campers is ideaal voor jong volwassenen, aangezien je bij dit bedrijf al kan huren vanaf 18 jaar. Hou er rekening mee dat geen van deze busjes een wc of douche heeft, je kan hier dus niet mee wildkamperen. Alle campers zijn wel voorzien van een kleine keuken met koelkast, wasbak en gasplaat. De Hippie Camper Drift is geschikt voor twee personen, De Hippie hilltop is gemaakt voor drie mensen en heeft een magnetron en de Hippie Endeavour is geschikt voor 4 mensen en heeft eveneens een magnetron. Klik hier voor meer informatie over de Hippie campers.

Britz

Britz is een bekende naam in de camperwereld met verhuurbedrijven in Amerika, Australië, Zuidelijk Afrika en Nieuw Zeeland. De campers van Britz zijn ideaal voor mensen die comfort willen hebben tijdens het reizen. De voordelen van huren met Britz zijn als volgt: Britz garandeert de laagste prijs met de Britz Price Match garantie. Bij elke camper krijg je gratis de ‘Tourism Radio’, dit is een op GPS gebaseerde technologie die je leuke informatie geeft over waar je rijdt. Bij alle vestigingen van Britz in Nieuw Zeeland kan je gebruik maken van douchegelegenheden. Zo kan je je lekker opfrissen na een lange dag. 

De meeste campers van Britz zijn gemaakt voor vier tot zes personen, maar ze hebben ook kleinere varianten voor twee of drie mensen. Alle RV’s zijn uitgerust met een tv, douche en wc, je kan hier dus lekker mee wildkamperen. In alle RV’s zit een keuken met een koelkast, wasbak, gasplaat en in sommige een magnetron. Lees hier meer over de campers van Britz. 

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars
Maui

Maui campers verhuurt campers met extra kwaliteit en luxe in het hogere segment. Zij bieden zes verschillende types aan voor Nieuw Zeeland. Ze hebben RV’s voor twee, drie, vier of zes personen. Alle campers hebben een tv, douche en een kleine keuken. Ze hebben ook allemaal warm water en op één na, hebben ze allemaal een tv. Maui biedt als extra service een ‘Express Return Pack’ aan. Dit houdt in dat je de camper kan inleveren zonder hem vol te tanken, de wc te legen en de gasfles bij te vullen. Dit is handig voor mensen die hem inleveren vlak voordat ze vliegen. Kijk hier voor meer informatie over Maui.

Apollo

Apollo beschikt over luxueuze campers met grotere bedden en luxe extra’s. Deze campers zijn geschikt voor mensen die graag comfort willen tijdens het reizen. Er zitten veel voordelen aan het huren bij Apollo, zoals: Alle campers zijn maximaal 3 jaar oud. Apollo biedt een korting van 5% als je langer dan 21 dagen je camper huurt. Je krijgt de ApolloConnect app mee waarmee je alle campsites en bezienswaardigheden onderweg kan vinden. Ook biedt Apollo een gratis 24-uurs wegenwachtservice aan. Tot slot kan je ook nog kortingen krijgen bij verschillende campings.

Apollo heeft een groot assortiment aan campers in Nieuw Zeeland met maar liefst zes verschillende soorten. Er zitten RV’s bij voor twee, drie, vier of zes personen. Je kan het hier zo luxe maken als je zelf wilt. Het merendeel van de campers hebben een wc en een douche, let hier goed op als je van plan bent om te wildkamperen. Alle campers beschikken over een keuken met een koelkast, wasbak, gasplaat en in de meeste zit een magnetron. Lees hier meer over de campers van Apollo.

Relocation

Als je aan het reizen bent met een krap budget en je bent op zoek naar iets goedkopers, dan is dit wellicht iets voor jou. Camperverhuurbedrijven moeten soms campers verplaatsen tussen hun eigen locaties. Af en toe vragen ze reizigers om dit te doen voor hun. Op deze manier kan je gratis of voor een klein bedrag de camper gebruiken terwijl je hem naar de andere locatie rijdt. Je hebt dan wel een tijdslimiet dus je kan minder vrij rondreizen. Ook zit er soms een kilometerlimiet aan vast. Je kan deze deals niet ver van te voren boeken, dus het is wel een risico. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er geen deals zijn op de door jouw gewenste datum. Bedrijven zoals Jucy, Hippie en Apollo doen hier aan mee. Voor actuele deals kijk op hun websites.

Hulp nodig bij het plannen van jouw droomreis? Laat me je helpen!

Het gezicht achter Makoha

Ben je bezig met het plannen van jouw reis naar Nieuw Zeeland maar heb je vragen? of moet je nog beginnen? Ik kan je helpen! Ik kan een op maat gemaakt reisplan maken of simpelweg jou wat tips en informatie geven, het is maar net waar je naar op zoek bent. Lees hier meer over mijn diensten of neem meteen contact op.

Post a Comment

You don't have permission to register