Niewste blog posts
Top
Lake Taupo Nieuw Zeeland

Taupo

Noordereiland

Taupo ligt in het midden van het Noordereiland en staat voornamelijk bekend vanwege het grote meer; lake Taupo en de activiteiten daar om heen. Taupo wordt veel aangedaan tijdens een trip door het Noordereiland vanwege de centrale locatie. Dit is ook de plek waar de meeste mensen verblijven voor de Tongariro Crossing.

Kaart Nieuw Zeeland

Taupo Nieuw Zeeland

Bezienswaardigheden

Lake Taupo Vinkje

Lake Taupo is net zo groot als Singapore en dit geeft veel ruimte voor activiteiten! Je kan er zwemmen, vissen, suppen en met een boot het water opgaan. Er is ook een golfafslagplaats waarbij je ballen het water in kan slaan. Bezoek de bijzondere Mine Bay Rock Carvings, dit zijn rotstekeningen die alleen te zien zijn vanaf het water. Maak een Sunsettour waarbij je de zonsondergang vanaf het water kan bewonderen.

Huka Falls

De Huka Falls is een 11 meter hoge waterval in de buurt van Taupo. Dit is een erg indrukwekkende waterval en ook makkelijk te bereiken. Een parkeerplaats ligt op ongeveer een minuutje lopen van de waterval en er gaan bussen naartoe. Via de Huka Falls Trail, loop je vanuit Lake Taupo naar de waterval. Hoewel het een wandeling van ongeveer een uur is, is het toch een gemakkelijke wandelroute. Het is een leuke tocht doordat de hele trail langs de rivier loopt.

Adrenaline Vinkje

Rondom Taupo zijn veel adrenaline activiteiten te doen, zoals skydiven, bungee jumpen en jet-boating. Wist je dat de bungee jump in Taupo de hoogste is in Nieuw Zeeland waarbij je het water kan aanraken? Ook kan je raften op de Kaituna river, waar je van een 7 meter hoge waterval af gaat. Voor de beginnende adrenaline junkies is het Rock n Ropes park in Taupo een leuke plek.

Fietsen Vinkje

Taupo is een geweldige plek om te fietsen, of het nou een ontspannende fietstocht is of een intensieve, lange tocht. De Great Lake Trail is een populaire fietsroute die langs de kust van Lake  Taupo loopt. Deze route brengt je langs weelderige bossen, wetlands, watervallen, stranden en panoramische uitzichten over het meer en het Tongariro National Park. Het is trouwens ook leuk om deze route te wandelen.

Huka Honey Hive

Als je vanuit Rotorua naar Taupo rijdt kom je langs de Huka Honey Hive. Hier kan je gratis honing proeven, bijenkorven bekijken en van alles leren over bijen via de interactieve informatie panelen. In hun winkel kan je ook allemaal bijen/honing producten kopen zoals alcohol, body lotion, kaarsen, oorbellen en nog veel meer!

Excursies

Hoe kom je er

Taupo ligt heel erg centraal gelegen en is daarom erg makkelijk te bereiken. Met de auto ligt Taupo op ongeveer drie en een half uur rijden van Auckland en de Coromandel, vijf uur van Wellington en Rotorua ligt maar een uurtje verderop. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is in Auckland, maar in Taupo en Rotorua zitten allebei luchthavens die binnenlandse vluchten hebben. 

Dagtrips

Waitomo Caves

De Waitomo Caves liggen op ongeveer 2 uur rijden van Taupo en zijn voor veel reizigers een hoogtepunt. De grotten zijn een labyrint van grotten, sinkholes en ondergrondse rivieren. In de grotten zijn ook gloeiwormen te zien. Je kan deze grotten bezoeken door middel van een wandel- of boottour. Ben je avontuurlijk? Pak het dan anders aan: klim, zwem, tube, tokkel, abseil en raft door de grotten. Ofwel voor elk wat wils! Boek hier je tickets gemakkelijk. Lees hier meer over glimwormen in Nieuw Zeeland.

Matamata

Als je een Lord of the Rings of Hobbit fan bent, moet je wel naar Matamata. Hier ligt namelijk de Hobbiton movie set. Je kan hier door de Shire lopen en bekende plekjes uit de film bezoeken, zoals Bag End (Bilbo Baggin’s huis). Na afloop van een tour kan je een drankje doen in de Green Dragon Inn. Lees meer over de Lord of the Rings filmlocaties in Nieuw Zeeland.

Ruapehu Vinkje

Ruapehu ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Taupo. In Ruapehu zijn twee nationale parken te vinden die vol zitten met kraters, onwerkelijk mooie meren, rare rotsformaties en alpenweides. De hoogste bergtop van het Noordereiland is hier te vinden, namelijk Mount Ruapehu, Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe. Mount Tongariro is bekend van de Tongariro Crossing, dit is een pittige daghike die je langs de mooiste landschappen leidt. Mount Ngauruhoe is bekend als Mount Doom uit de Lord of the Rings films. In dit gebied zijn ook veel fietspaden en wandelroutes. Daarnaast kan je kanoën op de Whanganui River en je kan hier zelfs skiën in de winter.

Napier Vinkje

Napier ligt op ongeveer 2 uur rijden van Taupo. In 1931 heeft een gigantische aardbeving het hele centrum van Napier verwoest. Ze hebben toen besloten om het centrum op dezelfde wijze te herbouwen namelijk in de stijl van de jaren dertig en dat is nog steeds zo. Het staat bekend als de meest complete collectie van Art Deco gebouwen in de wereld. Het is net een filmset en de beste manier om alles te bekijken is om gewoon door de stad te lopen. Napier ligt aan het water en heeft een leuke promenade, veel wijnhuizen, leuke restaurants, cafés en boetiekjes. Al met al de moeite waard. Lees hier wat je nog meer kan beleven in Hawke’s Bay.

Rotorua

Rotorua staat bekend om de geothermische activiteiten, de Maori-cultuur en buitensporten. De geothermische activiteiten zie (en ruik) je overal in de buurt van Rotorua. In Wai-O-Tapu zie en leer je hies alles over. Ook kan je genieten van deze activiteiten door middel van natuurlijk warmwaterbronnen. Ben je geïnteresseerd in de Maori cultuur, omliggende dorpen bieden culturele avonden waar je kan genieten van een avond vol met zang, dans, eten en veel meer. Voor adrenaline activiteiten kan je ook terecht in Rotorua. Lees hier meer over Rotorua.

Kaart Nieuw Zeeland

Taupo Nieuw Zeeland

Gratis e-book: tips voor reizen in Nieuw Zeeland

Gratis e-book Nieuw Zeeland

Makoha tips

Natural hot spring Taupo

Er zijn veel natuurlijke waterbronnen in de buurt van Taupo en onderweg naar Rotorua, maar mijn favoriet is Spa Park. Spa Park ligt gelegen in Taupo langs de Waikato River (richting de Huka Falls). Je kan hier heenrijden met de auto of lopend vanaf Taupo. Deze plek ligt op het punt waar de rivier en de Otumuheke Stream samenkomen. De Stream zorgt voor het hete water en de rivier voor het koude, dit betekent dat je het zo warm of koud kan maken als je zelf wilt. Voor iedereen is er dus een ideale temperatuur 🙂 Lees hier over andere warmwaterbronnen in Nieuw Zeeland.

Graffiti kunst

Als je van graffitikunst houdt, is Taupo de plaats voor jou. Gewoon op straat zie je al heel veel kunstwerken maar vooral de kleine steegjes zitten er vol mee. Taupo heeft zelfs een jaarlijks graffiti-festival, Graffiato, dit is het enige graffiti-festival in Nieuw Zeeland. Hier komen jaarlijks de beste artiesten op af. De kunstwerken die ze maken op dit festival kan je een jaar lang in de stad bewonderen.

Pubquiz bij Mulligan’s

Elke dinsdagavond om 9 uur heeft de lokale Irish pub een pubquiz. Ga erheen met een team of sluit je aan bij anderen in de pub. Deze quiz is helemaal gratis en je kan er zelfs nog leuke prijzen mee winnen (ook al is mij dat nog nooit gelukt). Dit is een populaire activiteit voor de lokalen en ik heb het er nog nooit rustig gezien. Mulligan’s organiseert ook andere gratis evenementen zoals pool (biljart) en dart toernooien. 

Andere bestemmingen in de buurt van Taupo

Rotorua

Bay of Plenty

Hawke’s Bay

You don't have permission to register