Niewste blog posts
Top
Lake Tarawera Rotorua

De lekkerste warmwaterbronnen in Nieuw Zeeland

Kerosene Creek Nieuw Zeeland

De lekkerste warmwaterbronnen in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland bevindt zich op een plek waar twee tectonische platen elkaar raken. Dit veroorzaakt veel geothermische activiteit. Hierdoor komt er heet water door de aardkorst naar boven en dit veroorzaakt een warmwaterbron. Deze waterbronnen bevatten meestal mineralen van de rotsen waar ze doorheen naar boven zijn gekomen. De lokale mensen genieten al eeuwen van deze waterbronnen en geloven dat het mineraalwater helpt tegen medische problemen. Of dat waar is weet ik niet, maar het is altijd genieten in een warm bad in de natuur! Er zijn veel gratis warmwaterbronnen midden in de natuur in Nieuw Zeeland, maar tegenwoordig zijn er ook veel betaalde. Hieronder vertel ik over een mix van beide.

Rotorua

Rotorua is gebouwd in een actieve vulkanische zone en, er is daarom hier de meeste geothermische activiteit van Nieuw Zeeland. Als gevolg zijn hier dan ook de meeste warmwaterbronnen van Nieuw Zeeland te vinden, waar wij van kunnen genieten! 

Er zijn betaalde spa’s in dit gebied die gebruik maken van het natuurlijke water. De twee meest bekende in Rotorua zijn Hell’s Gate en Polynesian Spa. Hell’s Gate ligt op een prachtige plek omringd door natuur. Je kan hier genieten van de warmwaterbaden en van modderbaden. Ze zeggen dat de modder rijk is aan voedingstoffen waardoor je je vernieuwd en energiek voelt. Bij de Polynesian Spa heb je meerdere baden die je kan boeken, zo kan je een privébad boeken of een bad voor het hele gezin. Ook kan je hier massages en andere behandelingen boeken.

Maar er zijn nog veel meer gratis, natuurlijke warmwaterbronnen in de buurt van Rotorua. De meeste liggen langs de snelweg naar Taupo. Om hier te komen heb je wel je eigen vervoer nodig. Lees hier hoe je een  auto of camper kan hurenKerosene Creek is de eerste die je tegenkomt. Vanaf de snelweg sla je af naar Old Waitapu Road, volg deze onverharde weg voor 2.2 km, parkeer dan je auto en loop een klein stukje. Deze warmwaterbron bevindt zich in een prachtige omgeving met veel inheemse planten en bomen. Het hete water van de aarde gemengd zich met het koude water van de rivier wat zorgt voor een heerlijke temperatuur. 

De volgende die je tegenkomt is Waterfall Spout Bath. Vanaf de snelweg ga je op Waiotapu Loop Road, dan sla je af naar ‘The Avenue’ waar je kan parkeren en dan is het een korte wandeling. Dit is dezelfde weg die naar de Lady Knox gaat. Ook dit is een heerlijke warmwaterbron met een waterval. 

Vlak bij het geothermische park Wai-O-Tapu is nog een gratis warmwaterbron te vinden. Deze noemen ze de Wai-O-Tapu of The Bridge. Vanuit Rotorua neem je de tweede afslag naar het Wai-O-Tapu park, na 500 meter ga je over een kleine brug, parkeer hier je auto. De bron vind je onder de brug. Deze is wat kleiner en warmer dan bijvoorbeeld Kerosene Creek.

Heb je geen auto en zoek je wat in Rotorua? Dan is Kuirau Park, midden in Rotorua, een optie. Het is niet hetzelfde als één van de bovengenoemde warmwaterbronnen, maar het is zeker leuk. Ze hebben een voetenbad waar je kan pootjebaden in het heerlijke warme water. Het is hier echter niet toegestaan om volledig het water in te gaan.

Als je liever de geothermische activiteiten van een afstandje bekijkt, bezoek dan Wai-O-Tapu. Dit is een thermisch wonderland met geisers, een modderpoel en een groot geothermisch park.

Wist je dat…

Nieuw Zeeland de grootste warmwaterbron ter wereld heeft? Frying Pan Lake in de buurt van Rotorua. Deze is wel veel te heet om in te zwemmen.

Taupo

Taupo ligt in de buurt van Rotorua dus de meeste warmwaterbronnen die ik hierboven heb benoemd zijn ook niet ver van Taupo. Maar Taupo heeft er zelf ook een paar. Spa Park Hot Pools is de populairste onder lokalen en toeristen. Dit is een gratis warmwaterbron op de plek waar de Otumuheke Stream en de Waikato River samenkomen. Hierdoor zijn er veel verschillende temperaturen, als je dichter bij de stroom bent is het heter en dichter bij de Waikato River is het kouder. Je kan het hier dus zo heet of koud maken als je zelf wilt! Je kan dichtbij het spa park parkeren, maar het is ook niet ver lopen vanuit het dorp. 

Naast deze populaire gratis warmwaterbron zijn er ook twee populaire betaalde bronnen. DeBretts Spring is er één van. Dit is een groot park en heeft veel te bieden. Naast de warmwaterbaden zijn er ook glijbanen, speelplaatsen voor kinderen, privé zwembaden en spa behandelingen. De baden van de Wairakei Terraces daarentegen willen juist een rustgevende ervaring bieden en daarom worden kinderen onder de 14 niet toegelaten. Naast de baden heeft Wairakei Terraces nog meer te bieden. Je kan hier namelijk een rondleiding nemen en meer te weten komen over de geothermische activiteiten, de Maori cultuur en de geschiedenis van de omgeving. Ook bieden ze massages aan en houden ze af en toe een Maori Experience avond. Bij deze activiteiten mogen de kinderen wel mee.

Mangatutu Hot Springs Campsite ligt iets verder weg van Taupo, richting het oosten, in de buurt van Napier. Zoals de naam al zegt is het niet alleen een hotspring, maar ook een camping, een gratis camping! Het ligt wel wat uit de route, maar het is het zeker waard. De warmwaterbronnen zien eruit als zwembaden, maar ze bevatten wel natuurlijk bronwater. Naast de warmwaterbronnen kan je hier ook genieten van vissen, hiken en jagen.

The Coromandel

De bekendste (en leukste) natuurlijke warmwaterbron in The Coromandel is Hot Water Beach. Hier kan je twee uur voor en na eb je eigen warmwaterbad graven in het zand! Heb je geen eigen schep? Huur er dan één bij de lokale cafés. In The Coromandel is ook een heerlijke betaalde spa. Bij The Lost Springs kan je genieten van heerlijke baden terwijl je een drankje drinkt. Ook bieden ze massage’s aan en je kan er dineren. Dit is een perfecte plek voor koppels die een romantische dagje weg zoeken.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Zuidereiland

De meeste warmwaterbronnen in Nieuw Zeeland bevinden zich in het Noordereiland, dit is vanwege een andere geografie. Maar het Zuidereiland heeft er ook een paar. De warmwaterbronnen die er zijn, zijn wel voornamelijk betaalde bronnen.

Hanmer Springs

Hanmer Springs ligt op ongeveer anderhalf uur rijden ten noorden van Christchurch. Hier vind je de Hanmer Springs Thermal Pools and Spa. Zoals de naam al zegt kan je hier genieten van heerlijke warmwaterbronnen. Hanmer Springs Thermal Pools heeft meerdere baden met verschillende temperaturen, zodat er voor iedereen een geschikt bad is. Ook kan je hier genieten van massage’s.

Tekapo

In Tekapo bevindt zich ook een betaalde hot pool: The Springs. Deze zwembaden liggen op een prachtige locatie waar je kan genieten van de bergen en meren om je heen. Tekapo staat bekend om de donkere nachten, erg geschikt om goed sterren kan kijken. The Springs biedt een geweldige ervaring waar je ’s avonds de baden in kan en vanaf daar de sterren kan bekijken! Voor de verandering kan je eens sterren bekijken terwijl je het lekker warm hebt 😀 Ook is er iemand aanwezig om vragen te beantwoorden over de sterren en planeten die je ziet.

Tussen Tekapo en Queenstown vind je Omarama Hot Tubs. Dit zijn privé tubs die je kan huren. Je kan er voor kiezen of je warm of koud water wilt. Je kan dus heerlijk afkoelen in de zomer en opwarmen in de winter. Ook deze baden hebben een prachtig uitzicht. Tevens is er een sauna en bieden ze massage’s aan. De baden zijn tot 10 uur ’s-avonds te huren, dus ook hier kan je de sterren bekijken ’s avonds!  

Queenstown

De Onsen Hot Pools in de buurt van Queenstown zijn vergelijkbaar met die in Tekapo. Hier boek je een privébad met een prachtig uitzicht. Deze baden zijn ook ’s avonds te huur om de zonsondergang te zien en om de sterren te bekijken. Onsen Hot Pools biedt ook massage’s aan. Deze spa is gebaseerd op Japanse tradities en is gefocust op relaxen.

Fox Glacier

In de buurt van Fox Glacier vind je de Flat Hot Pools. Dit is de meest zuidelijke gratis warmwaterbron van Nieuw Zeeland. Het is alleen helaas niet makkelijk te bereiken. Je moet er heen hiken via de Copland Track, dit kost je ongeveer 7 uur. Je kan hier overnachten in een hut, deze moet je wel van te voren boeken. Maar als je eenmaal bent aangekomen heb je wel een geweldige ervaring, je kan namelijk de gletsjers zien vanuit de warmwaterbron!

Post a Comment

You don't have permission to register