Niewste blog posts
Top
Tongariro crossing wandelen

Wandelen in Nieuw Zeeland: top 5 mooiste daghikes

Roy's Peak hike in de zomer

Wandelen in Nieuw Zeeland: top 5 mooiste daghikes

Wat kan je mooi wandelen in Nieuw Zeeland! Dat heb ik dan ook veel gedaan. Aangezien ik vaak in mijn teksten en op social media zeg “dit is één van mijn favoriete hikes van Nieuw Zeeland”, wilde ik ze graag overzichtelijk op een rijtje zetten. Dit zijn dus mijn 5 persoonlijke favorieten.

Kaart daghikes

Daghikes Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

1. Hooker Valley Track

De Hooker Valley Track bevindt zich op het Zuidereiland in de buurt van Mount Cook village. Dit is absoluut mijn favoriete hike in Nieuw Zeeland tot nu toe. Dat is voornamelijk omdat het zo geweldig mooi is en de hike zelf heel makkelijk is. Je kan dus volop genieten. Tijdens het wandelen kijk je uit op bergen, waaronder Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Ook loop je langs gletsjerrivieren en kom je uiteindelijk uit bij een prachtig gletsjermeer. Ik raad deze hike aan iedereen aan!

Lengte: 10 km retour

Duur: 3 uur retour

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Kaart daghikes

Daghikes Nieuw Zeeland
Klik op de afbeelding om te vergroten

2. Roy’s Peak

De Roy’s Peak wandeling bevindt zich in Wanaka op het Zuidereiland. Deze hike is één van de populairste op het Zuidereiland en om hele goeie redenen! Het is namelijk een onwijs mooie route. Maar hij is wel behoorlijk zwaar. Je loopt namelijk het merendeel van de route bergopwaarts, wat best steil is af en toe. Als je eenmaal halverwege bent beginnen de prachtige vergezichten en eenmaal bij de top is het helemaal geweldig! Je kijkt hier uit over Wanaka, Lake Wanaka en de omringende bergen. Als je een redelijk fitness level hebt raad ik deze hike zeker aan.

Lengte: 16 km retour

Duur: 5 – 6 uur retour

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld/ moeilijk

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

3. Tongariro Crossing

De Tongariro crossing ligt op het Noordereiland in de buurt van Taupo. Tijdens deze wandeling loop je één kant op. Je hebt de mogelijkheid om je auto te parkeren bij het eindpunt en de bus naar het startpunt te nemen of de auto bij het startpunt te zetten en de bus terug te nemen na de wandeling. Als je geen eigen vervoer hebt kan je een busservice boeken vanuit Taupo.

De Tongariro Crossing is de langste daghike in Nieuw Zeeland die ik heb kunnen wandelen. Deze prachtige hike brengt je langs actieve vulkaankraters, geisers, turquoise meren, bossen en aan het eind heb je een prachtig uitzicht over het national park. Ook deze route is best zwaar aangezien het erg lang is, met best wat steile stukken. Het is een uitdaging, maar zeker de moeite waard!

De hike zelf is al erg lang maar je kan er voor kiezen om hem nog langer te maken door wat omwegen te maken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om Mount Ngauruhoe (Mt Doom uit the Lord of the Rings films) te beklimmen. Dit is echter wel een erg zware klim en kost ongeveer 2 uur extra.

Lengte: 19.4 km één kant op

Duur: 7 – 8 uur

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

4. Bealey Spur Track

De Bealy Spur Track bevindt zich op het Zuidereiland in Arthur’s Pass. Dit is een veelzijdige hike waarbij je bossen, rotsige stukken, meren, open weides en prachtige uitkijkpunten passeert. De wandeling heeft een moeilijkheidsgraad van makkelijk/gemiddeld omdat de route wel veel bergopwaarts loopt, maar erg geleidelijk. Deze hike was voor mij een hoogtepunt van onze trip naar Arthur’s Pass!

Lengte: 12 km retour

Duur: 5 uur retour

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk/ gemiddeld

5. Urupukapuka Island

Urupukapuka Island is een eiland in de Bay of Islands. Dit eiland is te bereiken per boot vanuit Paihia en Russell. Over het eiland verspreid liggen wandelpaden, daarom is het mogelijk om zo lang te wandelen als je zelf wilt. De kortste wandelroute duurt ongeveer 20 minuten en de langste 2 uur, maar je kan ze allemaal combineren om er een veel langere wandeling van te maken. Wandelen op het eiland brengt je langs privéstranden, mooie uitzichtpunten, inheemse bossen en er zijn inheemse vogels te horen en te zien. Alle wandelroutes zijn makkelijk, maar sommige zijn wel wat meer bergopwaarts dan anderen. Een dagje wandelen op dit eiland is voor mij een hoogtepunt van het Noordereiland. Bekijk hier de kaart met alle wandelroutes inclusief informatie. 

Lengte: – 

Duur: 20 minuten tot 5 uur

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Dat waren ze, mijn favoriete hikes in Nieuw Zeeland. Alle vijf hebben ze iets heel anders te bieden. Je ziet compleet verschillende landschappen en ook de moeilijkheidsgraden verschillen erg. Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige wandelingen in Nieuw Zeeland. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar wat jullie vinden! Wat zijn jullie favoriete plekken om te wandelen in Nieuw Zeeland? Vertel het me hieronder in de reacties 🙂

Waar ik nog graag wil wandelen in Nieuw Zeeland

Ik ben veel gaan wandelen in Nieuw Zeeland, maar er zijn zeker nog veel plekken die ik wil verkennen. Onderstaande daghikes staan bovenaan mijn lijstje:

Mueller Hut

Mueller Hut is een andere hike in de buurt van de Hooker Valley Track op het Zuidereiland. Deze route is een stuk langer (6 uur) en een stuk intensiever. De route gaat bergopwaarts waardoor je Mt Cook en de omringende bergen vanuit een ander perspectief ziet. Het lijkt me helemaal de moeite waard!

Abel Tasman Coastal Track

Oké stiekem is dit een meerdaagse hike, maar er zijn ook meerdere korte stukken die in een dag te lopen zijn. Deze wandelroutes brengen je langs prachtige “gouden” stranden, helderblauw water en inheemse regenwouden. Ik heb al van veel mensen gehoord dat het een geweldige ervaring is. 

Key Summit

Deze hike bevindt zich op de route naar Milford Sound, ook op het Zuidereiland. Het begin van deze wandeling is hetzelfde als de meerdaagse Routeburn Track (die ik overigens ook graag zou willen lopen). De Key Summit hike duurt ongeveer 3 uur en brengt je door inheemse bossen naar een open alpenweide waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Je kijkt hier uit over een mooi meer en de Hollyford, Greenstone en Eglinton valleien.

Activiteiten in de buurt

Post a Comment

You don't have permission to register